Jos käsissäsi on arviomme, olet aina hyvässä asemassa käydessäsi kauppaa käytetyillä autoilla!

 VUOSIMALLI
 MITTARILUKEMA
 KORIMALLI
 VAIHTEISTO
 MATKAPUHELIN
 SÄHKÖPOSTI
 OLEN VÄHINTÄÄN 18-vuotias ja hyväksyn näiden verkkosivujen käyttöehdot! SMS ja Email 24 tunnissa. Arvioinnin hinta on 69 €.
 ARVIOI AUTO

Korimalli opas

 
Sedan Kuvaus

Sedan on henkilöauton korityyppi. Suomessa siitä käytetään yleisesti nimitystä porrasperä. Porrasperässä auton takaikkunan alaosan ja takakontin luukun välissä on "porras" eikä takakontin luukkua ole saranoitu takaikkunan kanssa yhteen. Sedanit ovat kaksi- tai neliovisia, kun taas hatchbackit eli viistoperät ovat kolmi- tai viisiovisia (takaluukku katsotaan oveksi, mikäli sen mukana aukeaa myös takaikkuna).
Sedan on yleisin henkilöautojen korityyppi.

Internet-osoite: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sedan

Coupé  

En coupé on yleensä urheiluautoissa käytettävä matalakattoinen ja kaksiovinen korimalli. Erilaisia coupéiksi luokiteltavia korimalleja on useita. Esimerkiksi hardtop (kovakatto) on tunnettu amerikkalaisissa autoissa, ja viistoperäinen coupé on usein vanhempien autojen korivalikoimissa ollut tuttu näky. Nykyään coupé-korimalliset autot ovat vain kaksiovisia ja matalakattoisia sedaneita.
Monien perheautojen korimalli on nimeltään combi coupé, mutta ne ovat etääntyneet alkuperäisestä coupé-mallista jo monikäyttöisempään suuntaan. Coupé cabriolet sen sijaan tarkoittaa autoa, jossa on automaattisesti sisään taittuva kovakatto, eli autoa voidaan käyttää sekä coupéna että avoautona. Tämäntyyppiset henkilöautot ovat yleistymässä kovaa vauhtia perinteisten coupéiden tilalle. Nykyään coupéita on lähinnä kahdenlaisia: urheiluautoja, joista on ainoastaan coupé-malli, ja tavallisia henkilöautoja, joista on sedanin tai hatchbackin lisäksi sporttisempi coupé-malli. Lisäksi on henkilöautoja, joista on ainoastaan coupé-malli. Näiden ja urheiluautojen raja on vaikeasti määritettävissä, koska malleja on hyvin monenlaisia ja eritehoisia.

Internet-osoite: http://fi.wikipedia.org/wiki/Coupe

Farmari  

Farmari on auton korimalli, jossa katto jatkuu miltei perään saakka. Suomalainen kutsuu tätä farmariksi, mutta muitakin nimityksiä käytetään. Korimallissa on monikäyttöiset sisätilat ja yleensä tavaratilat saadaan farmareissa suuremmiksi kuin muissa malleissa.

Internet-osoite: http://fi.wikipedia.org/wiki/Farmari

Hatchback

Hatchback  on eräs henkilöautojen monista korimalleista, joissa tavaratilan luukku ulottuu yleensä katonreunasta alas puskuriin ja takaikkuna on osa luukkua. Suomessa siitä on epävirallisesti käytetty nimiä viistoperä ja pystyperä, auton muodosta riippuen.

Internet-osoite: http://fi.wikipedia.org/wiki/Hatchback

SUV  

SUV (Sport Utility Vehicle) -käsite on peräisin Yhdysvalloista. Käsitteellä tarkoitetaan autoja, jotka Suomessa luokitellaan lähinnä maastureiksi ja kaupunkimaastureiksi.lähde?
USA:ssa ne nousivat suureen suosioon yhdessä kevyiden kuorma-autojen (esimerkiksi Ford F150 ja Chevrolet Silverado) kanssa. Tämä johtui lähinnä siitä, että autojen verotusta muutettiin ja SUV:t laskettiin hyötyajoneuvoksi. Nykyisin miltei jokaisella automerkillä Yhdysvalloissa on tarjolla oma SUV-malli, isoimmilla monia. SUV:t tulivat muotiin myös Euroopassa. Vuoden 2005 lopulla öljyn hinnan noustessa reippaasti näiden autojen myynti Yhdysvalloissa on laskenut rajusti. Vuoden 2008 talouskriisin myötä kiinnostus niitä kohtaan on vähentynyt kaikkialla maailmassa .

Internet-osoite: http://fi.wikipedia.org/wiki/SUV

Tila-auto  

Tila-auto (MPV, Multi Purpose Vehicle) malleja korkeammat autot on tarkoitettu varsinkin suurta sisätilaa tarvitseville ja arvostaville lapsiperheille.

Internet-osoite: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tila-auto

Cabriolet  

Avoauto eli Cabriolet on auton korimalli, jossa on taittuva tai kokoonvetäytyvä katto. Tämä tehdään yleensä joustavasta kankaasta tai vinyylistä. Cabrioletit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaksiovisia. Coupé cabriolet -mallissa kokoontaitettava katto on tehty jäykemmästä materiaalista, kuten teräksestä. Amerikan englannissa avoautosta käytetään nimitystä Convertible. Eräät autovalmistajat (esimerkiksi Mazda, Fiat ja Citroen) ovat käyttäneet cabriolet-nimitystä markkinointikikkana myös umpiautoista johon on asennettu haitarikatto.
Kaksipaikkaisia avoautoja kutsutaan yleensä Roadster-malleiksi. Roadsterissa voi olla pehmeä kokoontaittuva katto tai irroitettava kovakatto.
Avoautot olivat yleisiä autojen alkuaikoina. Yhdysvalloissa niiden määrä vähentyi merkittävästi 1970-luvulla tulleiden uusien turvamääräysten takia. Vuoden 1976 Cadillac Eldoradoa mainostettiin termillä "Amerikan viimeinen Convertible". Avoautot tulivat uudelleen muotiin vasta 1980-luvulla mm. Chrysler LeBaronin ja Saab 900:sen muodossa. Ford Mustang toi korimallin vuonna 1984 takaisin myös urheiluautojen tyylivaihtoehdoksi. Japanilaisten autojen osalta saman teki 90-luvulla markkinoille tullut Mazda MX-5.


Internet-osoite: http://fi.wikipedia.org/wiki/Cabriolet

Lava-auto (Pickup)  

Lava-auto (Pickup) jossa on lava tavaroiden kuljettamiseen.
Lava-autossa on yleensä kuljettajan ja yhden matkustajan paikka, sekä isokokoinen lava perässä. Kuitenkin saatavana olevissa doble cab malleissa on paikat neljälle matkustajalle sekä kuljettajalle, ja autossa on neljä ovea. Ihmisten kuljettaminen lavalla on kielletty Suomen laissa, mutta joissakin kehitysmaissa se voi olla sallittua. Siksi lava-auto onkin yleinen kehitysmaissa suurien lapsiperheiden kuljettamiseen.
Lavan päälle on mahdollista nostaa ja liittää katos tavaroiden suojelemiseksi luonnonvoimilta. Katoksen korkein kohta on yleensä samalla tasolla kuin auton katto, joten mitään kattoa korkeammalle ulottuvia esineitä ei tällöin voi lastata lavalle.
Erityisesti kehitysmaiden sodissa lava-autoja on varustettu konekiväärein, singolla, panssarintorjuntaohjuksella tai ilmatorjuntatykillä. Tällaiset ajoneuvot tunnetaan nimellä technical. Erityisesti tällaisia ajoneuvoja käytettiin Libyan ja Tšadin välisessä ”puskasodassa” 1987.lähde?


Internet-osoite: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pick-up

Limusiini  

 

 

Limusiini (Limousiini) on pitkä loistoauto, joka on perinteisesti musta tai valkoinen. Limusiinin rakenteelle tyypillistä on ohjaamon ja matkustamon erottaminen kiinteällä tai avattavalla ikkunalla.

Yleensä limusiinejä ajavat ammattiautonkuljettajat. Monet limusiinit ovat kuljetusyritysten omistuksessa, mutta suurin osa on silti vuokra-autoja taksien tapaan. Limusiineja voivat vuokrata sekä yksityiset ihmiset että yritykset juhla- ja muuhun vapaa-ajan käyttöön. Limusiineilla kuljetetaan yleensä juhlavieraita, poliitikkoja, virkamiehiä ja yritysjohtajia ja muita merkkihenkiköitä.

Sana limusiini tulee ranskalaisesta alueesta Limousin.

Internet-osoite: http://fi.wikipedia.org/wiki/Limousine

TAAKSEPÄIN