Jos käsissäsi on arviomme, olet aina hyvässä asemassa käydessäsi kauppaa käytetyillä autoilla!

 VUOSIMALLI
 MITTARILUKEMA
 KORIMALLI
 VAIHTEISTO
 MATKAPUHELIN
 SÄHKÖPOSTI
 OLEN VÄHINTÄÄN 18-vuotias ja hyväksyn näiden verkkosivujen käyttöehdot! SMS ja Email 24 tunnissa. Arvioinnin hinta on 69 €.
 ARVIOI AUTO

Käytetyn auton kauppa!

Käytettyjen autojen markkinat ovat todellinen viidakko, erityisesti jos et ymmärrä paljon käytetyistä autoista. Siksi olemme laatineet sinulle oppaan, jota voit hyödyntää ostaessasi tai myydessäsi käytettyjä autoja.

Taloudellisesta näkökulmasta käytetty auto kannattaa aina ostaa yksityiseltä. Jos ostat käytetyn auton yksityiseltä, säästät usein vähintään 1 300 €, jos auton hintaluokka on 7 000–12 000 €.
Yksityiseltä ostamisen haitta on kuitenkin se, ettet saa ”uudelle” yksityisautollesi vähintään kolmen kuukauden takuuta. Muista kuitenkin tärkeät asiat, jotka kannattaa tarkastaa, kun tapaat myyjän nähdäksesi auton ja suorittaaksesi koeajon.

Tärkeimmät asiat, jotka kannattaa tarkastaa, kun aiot ostaa halvan käytetyn auton:

• ruoste kuluvien osien ympärillä/päällä
• renkaiden urasyvyys (lakisääteisesti vähintään 1,6 mm, joten mieluummin 3 mm tai enemmän)
• viimeisin jakohihnan vaihto
• iskunvaimentimien, voimansiirtoakselien ja jousituksen kuluminen.

Joitakin käytännön asioita, jotka tulee hoitaa käytettyä autoa myytäessä:

• Varmista, ettei autoa ole pantattu eikä siihen liity muita velkoja.
• Hanki viimeisin katsastusraportti, ellei sinulla ole sitä.
• Hanki tarvittaessa rekisteröintitodistus ja huoltokirja.

Jos tunnet epävarmuutta käytetyn auton kaupan suhteen, kutsu mukaan henkilö, jolla on tietoa käytetyistä autoista ja niiden kaupasta. (Sellainen henkilö löytyy usein perheestäsi tai ystäviesi joukosta.) On helppo ”sokaistua”, jos auto vaikuttaa miellyttävältä ensi silmäyksellä ja näyttää olevan oivallisessa kunnossa (maalattu runko), ja silloin unohdat helposti tehdä koeajon tai esittää myyjälle oikeita kysymyksiä.

Nykyään valtaosa käytettyjen autojen myynti-ilmoituksista julkaistaan verkossa kuvien ja kuvailun kanssa, joten on suhteellisen helppo tunnistaa autot, joita kannattaa lähteä katsomaan.
Ole käytettyjä autoja katsellessasi skeptinen, koska myyjien joukossa on aina sellaisia, jotka yrittävät huiputtaa sinua. Ole erittäin varovainen, kun tarkastat mittarilukeman. Jos lukema on erittäin pieni verrattuna muihin samanmerkkisiin ja -mallisiin autoihin, se saattaa kertoa siitä, että autossa ei ole enää alkuperäinen moottori.
On tietenkin mukavaa, jos autossasi on uusi tai vähän käytetty moottori, mutta myyjällä tulee olla asiakirjat, joista käy ilmi moottorin vaihto. Liian pienen mittarilukeman toinen mahdollinen syy on, että matkamittaria on manipuloitu. Manipulointia on erittäin vaikea saada selville, joten kannattaa kysyä myyjältä, miksi autolla on ajettu niin vähän kilometrejä kuin matkamittari näyttää.

Toinen tärkeä aspekti on se, että onko auto katsastettu äskettäin tai viime aikoina ja onko myyjällä viimeisimmän katsastuksen asiakirjoja. Jos niitä ei ole, se saattaa tarkoittaa, että autossa havaittiin viimeisimmässä katsastuksessa vähäisiä vikoja tai että auto on katsastettava pian. Ole siinä tapauksessa erittäin varovainen äläkä maksa autosta liikaa, koska katsastuksesta päädytään usein korjaamoon, joka vie tuhansia kruunuja ja lisäksi seuraavan katsastusmaksun.

Jos tilaat meiltä arvion, saat kaupan päälle tarkistuslistan, jota voit käyttää autokaupoissasi!

Onnea käytetyn auton ostoon tai myyntiin!